Oost NL

Neo G

Het Britse Neo G heeft vestigde zicht in 2021 Nederland. Vanuit Aalten in de Achterhoek hoopt het bedrijf de Europese markt te veroveren met medische hulpmiddelen, zoals enkel en kniebraces, steunzooltjes en tape. De eerste producten zijn al in Nederlandse drogisterijen te vinden. Oost NL ondersteunde het Britse bedrijf bij haar vestiging.

Neo G is een toonaangevend merk van bandages en braces in het Verenigd Koninkrijk en groeit snel in de VS. “Om de groei en de vraag van ons product ook in de EU te beheren hebben we een magazijn/distributiecentrum en verkoopkantoor in Nederland geopend,” vertelt Director of Sales & Marketing Europe Gijs Nijhof. “Om onze klanten de beste service en snelle doorlooptijden te bieden hebben we de beslissing genomen om ons Europese hoofdkantoor in Oost-Nederland te openen. De goede faciliteiten, relatief ruime aanbod voor huisvesting en toegang tot de rest van de EU waren de belangrijkste drijfveren om ons in dit deel van het land te vestigen.”

Oost NL heeft bij de opstart onder andere geholpen met het vinden van ondersteunende instrumenten om groei te faciliteren. Daarnaast heeft Oost NL het bedrijf gelinkt aan nuttige contacten en dienstverleners in de regio. “Oost NL gaf ons het gevoel dat we welkom waren in de regio en begreep waar ze ons konden helpen en waar we met andere hulpvragen terecht konden,” vertelt Nijhof.