Oost NL

Granch Biopack

Granch Biopack streeft naar milieuvriendelijke verpakkingsproducten. Dit vormt de belangrijkste ontwikkelingsrichting voor de toekomst van het bedrijf. Het Chinese moederbedrijf Hubei Guancheng Biodegradable Plastic Product Co Ltd, uit Wuhan, ziet Oost-Nederland als belangrijke opstap om haar activiteiten en research in bioplastics verder uit te breiden.

Hiertoe zocht het verpakkingsbedrijf samenwerking met de bioplastic-specialisten van de Wageningen UR. Voor hun Europese kantoor koos Granch Biopack Europe voor Oost-Nederland en vestigden zich in het WTC Arnhem. Granch Biopack Europe verwacht met deze vestiging haar samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Het moederbedrijf is een innovatieve producent van (bio)plastic verpakkingsmateriaal en beschikt in China over een groot netwerk. Zij bieden dit netwerk aan Nederlandse bedrijven aan, die (bio)plastic verpakkingen en biofoams willen introduceren in China. Granch Biopack Europe is concreet op zoek naar joint ventures.

Zusterrelatie

De zusterrelaties van de provincie Gelderland en gemeente Arnhem, met respectievelijk Hubei en Wuhan, spelen een belangrijke rol bij deze investering in Oost-Nederland. De Chinese provincie stimuleert daarnaast Chinese investeerders uit de Hubei en de stad Wuhan om met bedrijven in Gelderland samen te werken en zich hier te vestigen. Oost NL ondersteunde Granch Biopack bij het vinden van de juiste locatie, het in contact brengen met specialisten en het helpen opzetten van de juiste rechtsvorm.