Oost NL

Glasnet Buren

Ondernemers in de omgeving van Buren hadden behoefte aan snellere en kwalitatief betere internetverbindingen. De bedrijven zijn gevestigd in een weids en waterrijk gebied tussen rivier en kanaal. Bestaande marktpartijen boden hiervoor geen passende en betaalbare oplossing.

Vanuit een bestaand samenwerkingsverband realiseerden deze ondernemers hun eigen glasvezelnetwerk: een open en moderne infrastructuur, voor en door lokale ondernemers. Het model is kostendekkend en de exploitatie, coördinatie en het beheer is in handen van de ondernemers zelf.  

Oost NL zocht met Glasnet Buren naar geschikte samenwerkingspartners, financiers en de juiste juridische kaders om het project te realiseren. Dit jaar is met ondersteuning van de provincie Gelderland gewerkt aan de verdere uitbreiding van het netwerk. Opnieuw zijn ondernemers op afgelegen locaties voorzien van toekomstbestendige glasvezelaansluitingen.

Breedbandverbindingen

Oost NL ondersteunt initiatieven om tot realisatie van breedbandverbindingen te komen op plaatsen waar marktpartijen geen adequaat aanbod realiseren. De afgelopen periode lag de focus op het uitgestrekte buitengebied waarbij we synergie realiseerden tussen bewoners- en ondernemersinitiatieven.