Header fallback 1

Enzyre

Enzyre, gevestigd op de Novio Tech Campus in Nijmegen, ontwikkelt een baanbrekende diagnostische technologie voor bloedstollingstesten waarmee hemofiliepatiënten zelf thuis de stollingsstatus van hun bloed kunnen checken. Oost NL investeerde vanuit het Participatiefonds Oost NL in de onderneming. De financiering zal worden gebruikt om de ontwikkeling van het diagnostische EnzyPad-platform te versnellen en productiefaciliteiten op te zetten.

Het eerste product van Enzyre, Hemofilie A EnzyCard, gebruikt de EnzyPad-platformtechnologie van het bedrijf om de stollingsstatus te bepalen van patiënten met hemofilie A, een zeldzame genetische aandoening die wereldwijd naar schatting meer dan 800.000 mensen treft.  Mensen met hemofilie A missen bepaalde eigenschappen in hun bloed, waardoor ze na een verwonding langer bloeden dan gezonde personen.

De EnzyCard stelt patiënten in staat om thuis zelf veilig te testen en de resultaten van de stollingsstatus direct door te geven aan hun behandelend arts via een mobiele telefoon app en een cloud-applicatie. Dit maakt tijdige gepersonaliseerde therapieaanpassingen mogelijk die de klinische resultaten kunnen verbeteren, terwijl onnodige verplaatsingen en ziekenhuisopnames worden vermeden. Met de opbrengst van de financiering kan Enzyre haar product verder ontwikkelen. De middelen worden ingezet voor klinische studies, de oprichting van een duurzame productielijn en investeringen in de uitbreiding van toepassingen in de kritische zorgomgeving ondersteunen.