Oost NL

CITC

Chips zorgen voor wereldwijde innovatie. Zonder chips kunnen we niet leven in ‘slimme’ huizen, rijden in zelfrijdende auto’s of communiceren via het 5G-netwerk. Chip Integration Technology Center (CITC) ontwikkelt verpakkings- en integratietechnologie voor chips om oplossingen te bieden voor maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van energie, voeding en gezondheid.

Brug naar de toekomst

CITC is een non-profit innovatiecentrum dat gespecialiseerd is in heterogene integratie en geavanceerde chip verpakkingstechnologie. Het is een plek waar bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen samenwerken om de kloof tussen academici en industrie te overbruggen en nieuwe en betere oplossingen te creëren. Daarom wordt toegang geboden tot innovatie, infrastructuur en onderwijs.

Het CITC is ontstaan op initiatief van onder meer de kennisinstellingen TNO en TU Delft. De internationale bedrijven NXP, Ampleon en Nexperia nemen deel aan het initiatief. Door kennis uit te wisselen en faciliteiten te delen maken zij samen werk van innovatie in verpakkings- en integratietechnologie voor chips. Het gaat om innovaties die de kennis van de individuele bedrijven en kennisinstellingen overstijgt. Door samen te werken willen zij een wereldwijd topinstituut creëren dat de regio tot dé internationale proeftuin maakt voor de microchip toepassingen van de toekomst. Oost NL speelde een actieve rol bij het samenbrengen van de betrokken partijen en het ontwikkelen van het CITC.