Header fallback 1

Breadhouse

Breadhouse uit Enter, Overijssel bouwt zogenaamde broodhuizen (baketainers), creëert daarmee werkgelegenheid en maakt brood voor iedereen beschikbaar.

Dit mooie initiatief komt tot stand via "het feeding the world concept" the Breadhouse. Hierin werken Nederlandse en Zuid-Afrikaanse bedrijven samen, te weten Van Otten Bakkerijen Enter (initiatiefnemer), GSS Almelo Pretoria en Dessert Wolf Pretoria. Op dit moment richt men zich voornamelijk op Afrikaanse landen. Onlangs bracht een delegatie van ministers uit Sierra Leone een tegenbezoek in Enter.

De Baketainer is een zeecontainer met daarin een complete bakkerij. In oorlogsgebieden, in armoedegebieden, in vluchtelingenkampen bakt deze Baketainer brood om mensen te voeden. De containers zijn in Enter ontwikkeld en worden met Zuid-Afrikaanse partijen geproduceerd en gedistribueerd.

In samenwerking met GGS heeft Oost NL met de matchmaking en samenwerking van Zuid-Afrikaanse manufacturing partijen de kostprijs van de Baketainer drastisch naar beneden gehaald, waardoor het product geschikt is voor de Afrikaanse markt. GGS/Oost NL helpen the Breadhouse met de internationalisering en uitbreiding.