Header fallback 1

BOOST

Smart Industry wordt ook wel industrie 4.0 genoemd of slimme industrie. Het gaat om verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Hierdoor verandert het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren radicaal, daar moet de Oost-Nederlandse (maak)industrie op tijd op inspelen.

De actieagenda Smart Industry Oost-Nederland, is een doorvertaling van de landelijk actieagenda Smart Industry en richt zich op het meenemen van ondernemers in de kansen die de digitale revolutie biedt. Initieel door maakbedrijven vooral bewust te maken van de aanstaande transitie. In 2016 werden, onder aanvoering van ondernemers, nog vier speerpunten benoemd: specifieke verdieping, sociale innovatie, regionale faciliteiten en slim produceren & internationaliseren. Voor 2017 waren er twee uitdagingen: het nog beter bereiken van ondernemers en het uitbouwen van het netwerk van partijen dat zich bij BOOST had aangesloten.

De BOOST-partners bereikten met hun activiteiten ruim 6500 Smart Industry stakeholders, waarvan 3000 ondernemers. De activiteiten waren niet langer vooral gericht op kennismaking met de Smart Industry: er waren ook sessies die ondernemers hielpen zich te verdiepen in specifieke onderwerpen en opgedane inzichten op sociaal en technologisch innovatievlak concreet toe te passen of samen te ontwikkelen in een fieldlab. Dankzij de nauwe samenwerking van alle partners in hét Smart Industry netwerk in Oost-Nederland heeft elke ondernemer de beschikking over een krachtige navigator op de weg naar een slimme, schone en succesvolle toekomst!

Op deze kaart vind u smart industry bedrijven in Oost-Nederland, fieldlabs en open innovatiecentra. (kaart liever in een nieuw venster bekijken? Klik hier.)