Oost NL

Amarcon

Octopus-line van Amarcon (Advanced Maritime Consulting) is speciaal ontwikkeld voor zeeschepen en offshore-bedrijven. Het door Amarcon ontwikkelde systeem geeft onder meer informatie over de huidige en te verwachten weersomstandigheden waarop de kapitein, rederij of offshore-manager de besluitvorming kan baseren. Al minstens honderd schepen in de internationale wateren zijn uitgerust met een Octopus-systeem.

Oost NL heeft in 2012 haar belang in het Dalfse Amarcon samen met de DGA verkocht aan een strategische koper. ABB heeft de onderneming overgenomen als onderdeel van haar groeistrategie in “Deep Sea Positioning Systems”. Het Zweeds/ Zwitserse ABB, marktleider op het gebied van powersystems heeft meer dan 100.000 werknemers en is wereldwijd gevestigd. ABB heeft de ambitie om Amarcon in Dalfsen verder te laten groeien en wil rondom Amarcon een nieuw knowledge center uitbouwen met hoogwaardige banen.

Amarcon biedt innovatieve hard- en software voor zeeschepen om optimaal, veiliger en energiebesparend te kunnen navigeren en heeft honderden schepen voorzien van onboard systemen.