Header fallback 1

Alamo Tissue Service

Het Amerikaanse Alamo Tissue Services is leverancier van hoogwaardig donorweefsel voor transplantaties. Het bedrijf produceert weefselconstructen voor artsen, ziekenhuizen en privéklinieken.

In Nederland werkt het bedrijf al langere tijd samen met het Nijmeegse HCM Medical. Dat was voor Alamo Tissue Services de voornaamste reden om de Europese activiteiten vanuit Nijmegen te gaan uitbouwen. In Nijmegen worden de weefselconstructen gereinigd, gesteriliseerd met behulp van superkritisch CO2 en gedistribueerd.

Voor het logistieke gedeelte bracht Oost NL het bedrijf in contact met Invest in Holland partner NDL. Oost NL ontving Alamo Tissue Services in Nijmegen en verzorgde diverse introducties in regionale zaken- en netwerken en leverde de nodige informatie over Nederlandse regelingen en subsidies.

Center of expertise

Alamo Tissue Services en HCM Medical combineren hun expertise en vormen daarmee een center of expertise voor onderzoek, ontwikkeling en productie van harde en zachte weefsels voor medische toepassing.