Oost NL

Aeronamic

Van groeidiamant tot kroonjuweel. Die ontwikkeling heeft Aeronamic Holding uit Almelo, toeleverancier in de luchtvaartindustrie, in de afgelopen 7 jaar doorgemaakt.

In 2005 werd met behulp van Oost NL een nieuwe weg in geslagen. Na een intensieve samenwerking, die resulteerde in een stevige groei, werd in 2012 het belang van Oost NL teruggekocht door het management.

Aeronamic ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert air managementsystemen, waaronder airconditioning, startmotoren en turbines voor vliegtuigen. Aeronamic, met vestigingen in Almelo en het Roemeense Sibiu, heeft inmiddels 110 medewerkers.

CEO Dick Alta kijkt tevreden terug op de participatie van Oost NL: “Oost NL is een loyale aandeelhouder geweest, die altijd de bedrijfscontinuïteit vooropstelde. Ze waren betrokken, maar gingen nooit op mijn stoel zitten. Wij hopen dat Oost NL met het geld dat zij voor haar aandelen heeft gekregen meer jonge en startende high-tech ondernemingen in de regio op een zelfde wijze kan begeleiden.”