Header fallback 1

20Face

Softwareontwikkelaar 20Face werkt met algoritmen die state of the art oplossingen bieden omdeels bedekte, slecht verlichte of vanuit een vreemde hoek gefotografeerde gezichten te herkennen. Met een investering van Oost NL, via het Innovatiefonds Twente, kan 20Face doorgroeien en de gezichtsherkenningstechnologie en - software verder ontwikkelen.

Het Enschedese 20Face, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelde haar eigen gezichtsherkenningstechnologie platform en -software voor persoonsidentificatie. De essentie van de 20Face technologie is ontleend aan algoritmen uit de kunstmatige intelligentie; een glimp van een gezicht is voldoende om iemand te herkennen. De software herkent het gezicht zelfs na vermomming. Het systeem slaat de zogeheten gezichtsvectoren versleuteld open de gebruiker beslist wat er met de informatie gebeurt, zodat beheersing van privacy gewaarborgd is.

Het doel van 20Face is om het eerste wereldwijde visuele gezichtsherkenningsplatform te ontwikkelen dat privacybestendig, gebruikersgestuurd en uiteindelijk beveiligd is. Deze technologie zal een sleutelrol spelen in de hospitality, ticketing en gezondheidszorg tot beveiliging, bewaking en cyberbeveiliging. Snelle persoonsidentificatie zonder in te leveren op een hoge mate van beveiliging van persoonsgegevens is een belangrijk maatschappelijk thema.

Proef bij Heracles Almelo

Sinds begin 2019 draait 20Face een proef bij eredivisieclub Hearecles Almelo. Daarnaast stond het bedrijf met haar product op de grote technologiebeurs CES van januari 2019  in Las Vegas.