Oost NL

Wonddiagnose met AI is de toekomst

​Het Singaporese bedrijf Kronikare ontwikkelde een AI-technologie voor een zeer snelle en accurate diagnose van wonden. Op basis van meer dan 15 jaar aan data kunnen ze het werk van zorgverleners ondersteunen. Kronikare, momenteel in Engeland gevestigd, zocht naar een geschikte locatie om in Europa verder te groeien en samenwerkingen op te zetten. Via het EIT Health programma, wat in Nederland loopt in de Yes Delft incubator, zette Kronikare in korte tijd grote stappen in Europa.

kronikare

De komende jaren wil Kronikare in Nederland een team van drie werknemers op bouwen, dat zich zowel richt op verkoop, als opzetten van samenwerking voor nieuwe ontwikkelingen (R&D). Kronikare zoekt nog naar een geschikte locatie voor het te realiseren kantoor. Kronikare verwacht ondersteuning van Oost NL en via Oost-Nederland een opening te vinden naar de Duitse markt.

Samen met verschillende Invest in Holland partners hielp Oost NL Kronikare met het leggen van contacten in Nederland, het verkennen van de markt en het koppelen aan onze internationale partners in Europa. Momenteel is de Nederlandse entiteit in oprichting, gekoppeld aan de start van een nieuwe business development manager per 1 januari 2020.

Een snelle diagnose van wonden kan het vervolg van het zorgproces (juiste doorverwijzing) enorm helpen, voorkomt fouten in de zorg en levert tijdswinst en een kostenbesparing.