Header fallback 1

Winnaars prijs Gelderse Circulaire Innovatie bekend

Tijdens de feestelijke finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 won Lagemaat Circulair uit Heerde de juryprijs 2023 voor hun Circulair Remontabel Bouwsysteem. De publieksprijs ging naar geWOONhout uit Wehl dat het HOUTbaar Huis Didam voor de bouwsector maakt.

Circulaire Economie

Beeld: screenshot uit de liveshow van de prijsuitreiking voor de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20.

Drukbezochte finale

Tijdens de drukbezochte finale op de Noviotech Campus in Nijmegen maakte de jury op donderdag 9 februari 2023 de winnaars bekend. Gedeputeerde Helga Witjes reikte de juryprijs van € 3000 uit aan Lagemaat Circulair. Zij werken op een circulaire manier: ze besparen tonnen sloopafval omdat ze de materialen 1 op 1 weer gebruiken als bouwmateriaal. geWOONhout won dankzij het publiek in de zaal en via de livestream de publieksprijs. Dit bedrijf bouwt modulaire, circulaire en CO2-arme woningen. Modulair bouwen betekent dat woningen worden samengesteld uit verschillende modules. Dat zijn vaste onderdelen van de woningen die in een fabriek worden geproduceerd. De verschillende onderdelen worden gekoppeld of gestapeld tot woningen.

Inspirerende voorbeelden

Voor de prijs van 2023 waren er meer dan 35 inzendingen van bedrijven uit diverse sectoren, waaronder bouw, voeding en consumentengoederen. De onafhankelijke jury bestond uit Gelderse experts op het gebied van circulariteit.

Zij beoordeelden de inzendingen op de mate van:

  • circulariteit
  • vernieuwend karakter
  • schaalbaarheid
  • samenwerking met andere partijen met hetzelfde specialisme

Circulair Ondernemersloket geopend

Tijdens de finale opende gedeputeerde Helga Witjes officieel het Circulair ondernemersloket Oost-Nederland. Ondernemers in Gelderland, die bezig zijn met circulaire projecten, lopen tegen belemmeringen aan en zijn op zoek naar tips en ervaringen van experts. Zij kunnen via dit digitale loket contact opnemen. Het netwerk van CIRCLES verzamelt de belemmeringen en kijkt wie de ondernemer het beste kan helpen. Het circulaire ondernemersloket Oost-Nederland is een initiatief van Kiemt, VNO-NCW Midden en provincie Gelderland, en wordt ondersteund door de website van circles.nu.

Uitzending gemist

Tijdens de live-uitzending presenteerden de ondernemers in de top 20 hun innovaties aan een groot publiek van investeerders, klanten en zakelijke partners. Kijk de uitzending terug op www.geldersecirculaireinnovatietop20.nl. Daar vindt u ook alle informatie over de innovaties in de top 20 terug.