Oost NL

Wereldspeler Quorn vestigt zich in Wageningen met innovatiecentrum

Quorn, een van de meest herkenbare vleesvrije merken ter wereld, opent in Wageningen het Quorn Food Application Centre. Dit nieuwe innovatiecentrum ondersteunt de verdere groei van Quorn-producten over de hele wereld. Oost NL hielp Quorn bij het vinden van een vestigingslocatie, samen met Wageningen Campus, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), World Food Centre en Kadans Science Partner.

Quorn3.jpg

Quorn is een bekende producent van vleesvervangers en andere plantaardige producten. Het bedrijf levert een vlees-vrije bron van eiwitten met een assortiment voor zowel vegetariërs als veganisten, of iedereen die minder vlees wil eten.

Wilco Meijer, Head of Science and Technology bij Quorn: “De keuze voor Wageningen laat zich makkelijk verklaren, we bevinden ons hier in de Foodvalley tussen tal van andere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met de eiwittransitie. We hopen daar als Quorn van te profiteren en een bijdrage te leveren aan het ecosysteem dat zich hier bevindt.”

Bij de keuze voor de vestigingslocatie kon Quorn rekenen op de steun van Oost NL, NFIA en verschillende partners in de regio: “Oost NL heeft ons ondersteund door ons te introduceren in relevante netwerken en informatie over de regio en de sterke alternatieve proteïne sector aan te leveren.”

Maatschappelijke en economische impact

Marloes de Goeijen, projectmanager new business bij Oost NL: “Quorn voegt als grote speler in de mondiale vleesvrije markt veel waarde toe aan Oost-Nederland als wereldspeler in de alternatieve eiwitbranche. Dat het Quorn R&D-team naar Wageningen komt, draagt bij aan de innovatiekracht van onze regio. Daarnaast zorgt het bedrijf met hun missie om gezond voedsel te bieden aan mens en planeet voor duidelijke positieve impact op het milieu en de maatschappij.”