Oost NL

Week Zonder Afval en Two4C

In de nationale Week Zonder Afval van 22 mei t/m 28 mei gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Door kleine switches te maken in je dagelijks leven ben je stap voor stap duurzamer bezig. Koop bijvoorbeeld refurbished of tweedehands, leen spullen en drink koffie to go uit je eigen meeneembeker. Doe je mee?

WeekZonderAfval_1.PNG

Two4C

Oost NL support initiatieven en projecten die bijdragen aan een duurzame, circulaire wereld. Zoals ook Two4C: een Interreg VI-project dat zich richt op grensoverstijgende innovaties op weg naar een groener Europa.

Het thema circulaire economie heeft een hoge prioriteit op de politieke agenda van Europa. Met de Europese Green Deal streven alle lidstaten naar het tot stand brengen van een CO2-neutrale, milieuvriendelijke, niet-vervuilende en volledig circulaire economie.

De Handwerkskammer Münster, Landkreis Grafschaft Bentheim, Oost NL, Stichting Kiemt, Saxion en verschillende Nederlandse en Duitse MKB-bedrijven werken in Two4C samen om het omschakelingsproces naar een circulaire economie aan te moedigen in het Nederlands-Duitse grensgebied en het bedrijfsleven hierbij te ondersteunen, onder andere via een Quick Scan. Met deze scan kunnen bedrijven uit de sectoren hout, elektro, kunststofverwerking, metaal en machinebouw en de bouw- en afbouwssector nagaan waar zij op dat moment staan met betrekking tot de circulaire economie en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Meer lezen over Two4C