Oost NL

Vier op de tien exportkampioenen uit Oost-Nederland

​Het Oranje Handelmissiefonds heeft 10 winnaars voor dit jaar bekend gemaakt, waaronder 4 bedrijven uit onze regio.

prijs

De tien winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2019 zullen tijdens het Nationale Export Event gehuldigd worden. Het fonds is een initiatief van ING, KLM, evofenedex, mkb-Nederland, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO. De winnaars vallen op vanwege exportambities en exportpotentieel. Onder de tien nationale exportkampioenen maar liefst vier bedrijven uit Oost Nederland: 

Graphileon (Wageningen): levert unieke software waarmee graph-databases van verschillende leveranciers tegelijk toegankelijk zijn. De applicatiebouwer wil hun dienst ook aanbieden in Canada.

Leadax (Wapenveld): maakt en verkoopt een loodvervanger gemaakt van afval, voor gebruik in en rond huizen en gebouwen. Het bedrijf ziet mooie exportkansen in het Verenigd Koninkrijk.

Zolemba (Haaksbergen): is een online etikettendrukkerij met de nieuwste digitale UV inkjet- en stanstechnologie. Het bedrijf wil dit ook gaan aanbieden in de Verenigde Staten.

Genap (’s-Heerenberg): is specialist op het gebied van wateropslagsystemen, folieconstructies en folietoepassingen in de land- en tuinbouw en voor grond-, weg- en waterbouwprojecten. De internationale ambitie voor Genap ligt in India.

Bron afbeelding: Oranje Handelsmissiefonds