Oost NL

Uitbreiding digitale werkplaatsen

Vanaf september 2021 kunnen ondernemers in en rond Tiel met hun digitale vraagstukken terecht bij Digitale Werkplaats MKB Rivierenland. In de digitale werkplaats van ROC Rivor gaan studenten van verschillende opleidingen aan de slag met digitale vraagstukken vanuit het regionale mkb. Denk daarbij aan gebieden als software, website, social media campagnes, automatisering, livestreaming, beveiliging, datagebruik en virtual reality.

DW

Een digitale werkplaats is een plek waar onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om mkb'ers te adviseren bij hun concrete digitaliseringsproject, via een heel praktisch proces met een breed pakket diensten.

'Werkplaats geeft organisaties digitale vleugels'

Volgens Chris Willemsen van Oost NL is een digitale werkplaats 'de ideale plek om een praktische start te maken met digitalisering'. Ondernemers krijgen van studenten en professionals handvatten op maat om vervolgstappen te zetten op het gebied van digitalisering. Willemsen is ervan overtuigd: "De digitale werkplaats geeft organisaties digitale vleugels." ​

Werkplaatsen voor 'het peloton'

In 2018 gaf het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aan dat digitalisering bij ondernemers naar een hoger niveau moet om zo de productiviteit en winstgevendheid van mkb-ondernemingen te vergroten. Naar aanleiding daarvan heeft Oost NL het initiatief genomen een aantal digitale werkplaatsen op te starten, voor - zoals het Ministerie het omschrijft – 'niet de koplopers, maar het peloton'.

Twentse ondernemers kunnen terecht bij DWT​, ondernemers in de Arnhem Nijmegen bij DWAN. In de Regio Zwolle kunnen ondernemers hun digitaliseringsvraagstukken voorleggen aan MoveDigi, in de regio Veenendaal bij Digilab.

Meer informatie over DW MKB Rivierenland: Paul Nieuwenhuis 06 46 73 08 01 en Joris Wanders 06 15 02 20 09.