Oost NL

Terugblik Online Plant Protein Summit

​Het Nederlands landbouwteam in Canada heeft in juni met een Nederlandse delegatie deelgenomen aan de eerste Online Plant Protein Summit. Oost NL hielp bedrijven bij de deelname aan de summit door een voorbereidend webinar te organiseren en faciliteerde online matchmaking tussen Nederlandse en Canadese partijen​.

plaatje summit

​De conferentie, met 800 internationale deelnemers, had een grote Nederlandse en Canadese inbreng.

Gedurende de Summit kwam naar voren dat Canada, de vijfde grootste landbouwexporteur wereldwijd, de focus verschuift van productie en export van commodities naar verwerking van ingrediënten.

Deze transitie wordt geleid door Protein Industries Canada (PIC), vergelijkbaar met de Nederlandse Topsector. Het doel van PIC is om partnerships op te zetten in de gehele waardeketen en de sector naar een hoger niveau te tillen met waardevolle plantaardige producten. Dit biedt kansen voor het Nederlands bedrijfsleven en universiteiten om specifieke kennis en technologie aan te bieden, focus is waarde toevoeging en vermarkten.

Vervolg

Als vervolg op de Summit zet het landbouwteam in Canada, samen met PIC en Oost NL een introductieprogramma op voor geïnteresseerde Nederlandse en Canadese partijen. 

In de bijlage een (Engelstalig) verslag van zowel de webinar als de summit, met interressante info over de mogelijkheden