Oost NL

TechTalks ROCKET

Het INTERREG VA-project "ROCKET Reloaded - RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies" heeft met succes meegewerkt aan talrijke door de industrie aangestuurde innovatieprojecten op het gebied van sleuteltechnologieën zoals nanotechnologie, microsysteemtechnologie, micro- en nano-elektronica, geavanceerde materialen en fotonica. Om u kennis te laten maken met de innovaties die uit de projecten van ROCKET Reloaded naar voren komen en met de daarbij betrokken deskundigen, organiseert ROCKET Reloaded een webinarreeks om elk van de innovatieprojecten te presenteren.

ROCKET TechTalks

De webinars vinden plaats aan het einde van alle innovatieprojecten. Daarom zullen we drie reeksen van elk twee webinars houden en beginnen met de twee projecten "SensiChip" en "AutoMess3D", die we u in de komende twee weken presenteren:

SensiChip - 23.6.2021 | 16:00 - 17:00 uur (CET)
Een DNA-sensing chip voor de detectie van DNA-markers van infectieziekten in aquatische systemen.
Identificatie en detectie van schadelijke pathogenen in water of vis maakt het mogelijk de gezondheidstoestand van het aquatische leven te monitoren. Daarvoor wordt een biosensorenplatform ontwikkeld, dat in staat is genetisch materiaal te detecteren met een ultragevoelige fotonische sensor als kern. Door gebruik te maken van goedkope geïntegreerde biochips voor de detectie van ziektespecifieke biomarkers, biedt dit systeem een betaalbare manier om aanzienlijke economische verliezen te voorkomen en zo duurzame aquaculturen in stand te houden.

AutoMess3D - 30.6.2021 | 16:00 - 17:00 uur (CET)
Automatisch meet- en analysesysteem voor vorm- en positietoleranties.
Het doel van het project is het configureren van een systeem voor kwaliteitscontrole. Het richt zich op bedrijven die componenten en samenstellingen produceren en die het productieproces willen bewaken. De belangrijkste doelstelling van het project is het analyseren en documenteren van vorm- en positietoleranties. Een ander aspect is de eenvoudige bediening van het apparaat na een korte instructie.

Wilt u aan een webinar deelnemen? Schrijf u hiervoor in op onze website:
http://rocket-innovations.eu/techtalksrocket/

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken uit naar interessante TechTalks en discussies met u!

Uw ROCKET Reloaded Team