Header fallback 1

Studio Oost NL: Samenwerken aan innovaties in de Medische Technologie

Onze maatschappij staat voor grote uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg. Het aantal ouderen groeit en het aantal chronisch zieken neemt toe. We willen onze gezondheidszorg ook in de toekomst toegankelijk houden. Daarom groeit de vraag naar nieuwe medische technologieën. Oost-Nederland is bij uitstek de plek om die innovaties te ontwikkelen. Dat staat centraal in aflevering 5 van Studio Oost NL.

Studio Oost NL Med Tech

In deze aflevering gaat Alexander Schippers, teammanager Health bij Oost NL, in gesprek met Maroeska Rovers, wetenschappelijk directeur TechMed Centrum bij de Universiteit Twente en tevens hoogleraar bij het Radboudumc. Samen zetten zij zich onder meer in voor het MedTech Twente cluster, een programma met als doel om Twente in 2030 in de top van Europese MedTech-regio’s te krijgen.

Daarnaast is Paul Verschure te gast. Hij is als hoogleraar verbonden aan het Donders Instituut Brein, Cognitie en Gedrag, maar is ook oprichter van Eodyne, een bedrijf dat zich vorig jaar in Nijmegen vestigde. Oost NL kon het bedrijf daar bij ondersteunen. Eodyne richt zich op de behandeling van beperkingen als gevolg van hersenletsel, met behulp van AR- en VR-technologie. Susan van Boxtel legt uit waarom bedrijven als Eodyne een waardevolle toevoeging zijn aan het ecosysteem van MedTech bedrijven in Oost-Nederland.

Studio Oost NL

In Studio Oost NL komt iedere uitzending een thema aan bod waar Oost-Nederland zich mee onderscheidt, in de sectoren Food, Health, Tech en Energy & Circular. In een korte talkshow & podcast kijken we naar de uitdagingen en kansen. Marije Alma presenteert Studio Oost NL. Bekijk hier eerdere afleveringen terug.