Header fallback 1

Studio Oost NL: Energienetwerken van de toekomst

Het energienet staat onder druk. Vorige week maakte Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten bekend dat de overheid ingrijpt op het stroomnet. Hij wil onder meer het tempo van het verlenen van vergunningen om bijvoorbeeld extra stroomkabels aan te leggen, versnellen. Maar op termijn zijn innovaties nodig om op een slimme manier met duurzame energie om te gaan. In de eerste aflevering van Studio Oost NL zoomen op de energietransitie en dan met name de uitdagingen die er liggen voor het elektriciteitsnet van de toekomst, vanuit de kracht van Oost-Nederland.

Schermafbeelding 2022-10-11 093742.png

In de eerste aflevering van Studio Oost NL is Peter Vaessen, Innovation Manager bij KEMA en professor hoogspanningstechniek bij de TU Delft te gast, hij legt uit welke uitdagingen er komen kijken bij een transitie van centrale naar decentrale bronnen. Daarnaast komt Peter van Tuijl van WM3 aan het woord over de verduurzaming van bedrijventerreinen. Oost NL'ers Liane van der Veen en Sipke van der Meulen lichten toe welke rol Oost NL kan spelen bij het versnellen van de energietransitie. 

Studio Oost NL

In Studio Oost NL komt iedere uitzending een thema aan bod waar Oost-Nederland zich mee onderscheidt, in de sectoren Food, Health, Tech en Energy & Circular. In een korte talkshowpodcast kijken we naar de uitdagingen en kansen. Gaetana Ferla presenteert Studio Oost NL.

De Studio Oost NL podcast vind je terug op Spotify.