Oost NL

Studenten brainstormen online over 'post-corona' innovaties

​Het voor april geplande fysieke evenement kon door COVID-19 niet doorgaan. Maar er komt alsnog een editie van Create Tomorrow 2020 op vrijdag 29 mei. Tijdens deze eerste online editie werken studenten in teams in 1 dag met hun studentenhuis, thuis of ergens ter wereld - aan een vraagstuk van één van de casepartners. Doel is om tot innovatieve ideeën en oplossingen te komen, die deze bedrijven en instellingen helpen bij vraagstukken waar ze tegenaan lopen. 

Online CT 2020

​Fysiek of online; denkvermogen van studenten blijft de kracht.

Het concept van Create Tomorrow blijft hetzelfde. In 24 uur (van donderdagavond tot vrijdagavond) werken studenten in teams van 4-8 personen samen en worden ze begeleid door het bedrijf. Naast een competitieve en 'fun' factor, is het voor studenten een waardevolle ervaring en dragen zij hun steentje bij in deze crisis. De presentator van het online event, interviewt gastsprekers en zorgt dat het denkproces op stoom blijft. Ook aan entertainment geen gebrek; zo komt De Speld Live met een gepersonaliseerde show geïnspireerd op het studentenleven. Aan het eind van de dag kiest elk bedrijf hun case-winnaar en benoemt een onafhankelijke jury de overall winnaar. Het winnende team neemt €1000,- mee naar huis.

Juist nu is er behoefte aan innovatieve ideeën

De organisatie, bestaande uit een team van zes studenten dat intensief samenwerkt met Novel-T, koos bewust voor het online doorzetten van het evenement. Voorzitter Aron Vossebeld licht toe waarom: "De uitdagingen die er lagen zijn natuurlijk niet verdwenen. Sterker nog, door de situatie rondom COVID-19 zijn er nieuwe uitdagingen ontstaan en is er juist in tijden als deze  behoefte aan innovatieve oplossingen vanuit het bedrijfsleven. Studenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze oplossingen. Dat willen wij stimuleren en faciliteren."

 

Cases van uiteenlopende organisaties

Het team verwacht challenges vanuit verschillende sectoren. Zo hebben de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat al toegezegd een case in te brengen, evenals ECIU-University en VolkerWessels Telecom . De Twentse ziekenhuizen MST en ZGT slaan de handen ineen en zullen ook een vraagstuk aan studenten voorleggen.

De ondersteunende partners van dit event zijn de Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede en Provincie Overijssel.

Studenten kunnen zich individueel en als team gratis aanmelden op www.createtomorrow.nl.