Oost NL

Storro wint pilotproject en ticket voor Fujitsu Forum

​De cybersecurity applicatie Storro, waarmee gebruikers simpel en veilig mappen of bestanden kunnen delen met collega’s en andere mensen waarmee zij samenwerken, is afgelopen maandag uitgeroepen tot winnaar van The Labs Battle tijdens de Fujitsu World Tour. Storro werd geroemd om het feit dat de tool het delen van data binnen groepen nog makkelijker en veiliger maakt. In 2017 investeerde Oost NL vanuit Innovatiefonds Twente (IFT) in Storro om een bijdrage te leveren aan een veiligere digitale wereld.

Storro UI

Dat meldt Dutch IT-channel.

​Met behulp van Storro kunnen teamleden samenwerken zonder gebruik te maken van de cloud of een andere centrale component. De applicatie maakt gebruik van encryptietechnologie en slaat gegevens alleen op bij de mensen in een groep waarmee wordt samengewerkt. Voor externe partijen is het hierdoor onmogelijk om zonder toestemming leesbare informatie in handen te krijgen.

Storro, portfoliobedrijf van Oost NL, kwam als winnaar uit de bus en won daarmee een uitnodiging voor het Fujitsu Forum in München (november 2018). Hier zal het deelnemen aan de start-upwedstrijd, waarbij ze hun idee mogen presenteren aan de 14.000 internationale bezoekers. Daarnaast gaat Fujitsu Nederland een pilot starten waarbij ze de oplossing van Storro proberen te integreren in hun huidige portfolio.