Oost NL

Smart Welding Factory ontvangt officiële Fieldlabstatus

​Bij een drukbezochte bijeenkomst van LAC overhandigde Herm van de Beek van het Ministerie van EZ aan LAC directeur Ard Hofmeijer het bord dat de officiële Field Lab Status van SWF (Smart Welding Factory).

Fieldlab overhandiging SWF

​In zijn dankwoord memoreerde Ard het belang van het samen werken naar innovatieve oplossingen voor het automatiseren van lasprocessen met een seriegrootte van één stuk, in één keer goed (First Time Right One Piece Flow). Door informatie te delen en met een gezamenlijk doel samen te werken kunnen meerdere bedrijven grotere stappen zetten dan dat ze dit alleen zouden doen.

De bijeenkomst werd gehouden in The "Gallery" op de thuisbasis Universiteit Twente. Fried Kaanen beet in de bijeenkomst het spits af door in zijn verhaal te benadrukken dat innovatie alleen zin heeft als het marktrelevantie heeft. Arjan Ester van Aebi Schmidt benadrukte als mede-initiatiefnemer eveneens het belang van het werken in Field lab verband. Gedeputeerde Eddy van Hijum zag in de toekenning van de status een bevestiging van het provinciaal beleid dat door ondersteuning van het BOOST Smart Industry programma de dingen gebeuren die moeten gebeuren, immers de bedrijven zijn zelf aan het innoveren op basis van hun eigen visie. Dat is precies de doelstelling waarom beide provincies Gelderland en Overijssel BOOST ondersteunen.

www.smartweldingfactory.com

www.lac.nl