Oost NL

Slim leaseconcept maakt energie besparen eenvoudig voor Gelders mkb

Investering in Volgroen maakt het voor Gelders mkb mogelijk te verduurzamen

volgroen

Je eigen bedrijf voorzien van led-verlichting, zonne-energie of andere besparingsmaatregelen zonder direct duizenden euro’s te hoeven investeren. Volgroen maakt dit dankzij een slim leaseconcept mogelijk. Volgroen financiert de energiebesparende producten waarbij de klant maandelijks leasebetalingen doet en op termijn eigenaar kan worden van de installatie. Door een investering vanuit Topfonds Gelderland, verstrekt door fondsmanager Oost NL, kan Volgroen een forse impuls geven aan de uitrol van haar leasepropositie in Gelderland en zo een bijdrage leveren aan de energietransitie.

Duurzaam investeren in een leaseconcept
Wat als je als bedrijf wel wilt verduurzamen, maar niet de ruimte hebt om deze investering te doen? Volgroen helpt ondernemers hierbij en financiert tot 100% van de aanschafkosten. Het gaat dan niet alleen om de materialen, maar ook de installatie van de verlichting. Doordat de besparing op de energienota groter is dan het leasebedrag, hebben ondernemers direct voordeel. Via een uitgebreid en groeiend netwerk van meer dan 70 partners biedt Volgroen deze financiering aan. Emiel van Sambeek, medeoprichter van Volgroen: “Wij zoeken actieve samenwerking met bestaande aanbieders, installateurs, leveranciers en adviseurs van LED en andere energiebesparende technologieën. Zo bieden we niet alleen een financieringsoplossing voor de klant maar stimuleren we ook de verkoop van onze partners.” Volgroen richt zich op projecten van 2.000 tot 200.000 euro voor energiebesparende maatregelen, voornamelijk led-verlichting en zonne-energie.

Groei werkgelegenheid en energiebesparing
Volgroen is in 2011 opgericht door Emiel van Sambeek en Jan-Willem Martens. Emiel Sambeek: “In 2014 hebben we met Volgroen de stap gezet om kant-en-klaar-financiering aan te bieden voor individuele energiebesparingsmaatregelen in Nederland. En met succes. Al meer dan 280 ondernemers door heel Nederland hebben we geholpen om hun bedrijf te verduurzamen en zo kosten te besparen. Met de financiering vanuit het Energiefonds Gelderland kunnen we hierop verder bouwen en opschalen in Gelderland, zodat we nog veel meer Gelderse midden- en kleinbedrijven van de voordelen van schone energie kan profiteren zonder te hoeven investeren. Het plaatsen en installeren van zonnepanelen en led-verlichting wordt gedaan door onze Gelderse partners. Zo dragen we niet alleen bij aan de energietransitie maar creëren we ook indirecte werkgelegenheid.” Pieter Rhemrev, manager business unit Capital bij Oost NL: “Volgroen stimuleert ondernemers om te verduurzamen en versnelt de implementatie van energiebesparingsmaatregelen door laagdrempelig financiering voor projecten aan te bieden. Als Oost NL zijn we trots dat we hiermee de transitie naar een schone energie in Gelderland versnellen en daarmee ook concreet bijdragen aan het uitvoeren van het Gelders Energie Akkoord.”