Header fallback 1

Pro Parents haalt investering op voor innovatief platform dat uitval van werkende ouders moet voorkomen

Steeds meer werkende ouders kampen met vermoeidheid, stress en depressieve klachten. Pro Parents lanceert daarom een nieuw platform waarmee werkgevers deze problemen kunnen voorkomen. Het Nederlandse health tech bedrijf maakt vandaag een pre-seed financiering onder leiding van Oost NL bekend. Hiermee gaat Pro Parents het team uitbreiden, de ontwikkeling van het platform verder gestalte geven en zich voorbereiden op internationalisering. Binnen nu en twee jaar wil het bedrijf namelijk de grens over. Het bedrijf vestigt zich in Nijmegen en gaat nauw samenwerken met de Radboud Universiteit

Pro Parents Employer Family Solution[4][2][2][1][6].jpeg

Op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt zijn het behouden van talent en het bieden van een prettige balans tussen werk en privé belangrijke thema’s. Werkende ouders zijn een snelgroeiende populatie op de arbeidsmarkt: 66% van de ouders is een zogeheten dual-earner. Maar liefst 70% van hen vindt dat de werkgever niet genoeg rekening houdt met de intensieve levensfase waarin ze zitten, zo blijkt uit de factsheet ‘Goed werkgeven aan ouders met jonge kinderen’ van het Ministierie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met TNO en Pro Parents. “Bedrijven herkennen het probleem. Toch weten ze vaak niet precies om welk soort gezondheidsklachten het gaat, hoeveel jonge ouders daardoor uitstromen en wat dat de organisatie kost. Werkgevers willen de uitstroom van talent voorkomen, maar beschikken niet over effectieve schaalbare interventies”, aldus Joyce Knappe, founder van Pro Parents.

E-learning- en coachingsplatform

Pro Parents wil dit probleem oplossen met een nieuw e-learning- en coachingsplatform. Het bedrijf hanteert daarbij het Netflix-model. Werkgevers sluiten een abonnement af en bieden kersverse en aanstaande ouders daarmee onbeperkt toegang tot online hulp. Op het platform kunnen ze onder andere e-health modules volgen en direct in contact komen met zorgprofessionals gespecialiseerd in fysieke en mentale pre- en postpartum gezondheid. Managers en HR-professionals kunnen op het platform verschillende tools, gesprekshandleidingen en informatie wet- en regelgeving terugvinden.  

Het leek voor Pro Parents aanvankelijk geen gemakkelijke zoektocht naar financiering: de oplossing werd eerst te veel als ‘niche’ gezien. “Het is een niche, maar wel een niche met een enorm groeipotentieel. En tegelijkertijd heb je zeer specialistische knowhow nodig om te weten wat je doet. In Europa is Pro Parents dan ook één van de weinige partijen die aan een technologie-oplossing werkt om de uitval van jonge ouders op de werkvloer aan te pakken”, aldus Joyce Knappe, oprichter van Pro Parents.  “We zijn blij dat we deze investering hebben kunnen ophalen én de ronde hebben kunnen uitbreiden waardoor we extra ruimte hebben gemaakt voor vijf zeer capabele vrouwen in de investorbase.”

Oost NL leidde de financieringsronde en koppelde via het Business Angel Netwerk een aantal private investeerders aan Pro Parents: “Behoud van talent en een divers personeelsbestand is van groot belang voor de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Pro Parents toont aan dat moderne werkgevers met de juiste begeleiding zorgen voor een betere balans tussen werk en privé en minder uitval onder jonge ouders. Met deze investering kan Pro Parents de volgende stappen zetten: hun aanbod verder digitaliseren met een innovatief platform, het team van zorgprofessionals verder uitbreiden en in samenwerking met het ecosysteem de wetenschappelijke kennis over dit onderwerp verder ontwikkelen. Bovendien streeft Oost NL met Fundright naar meer investeringen voor startups met een vrouw aan het hoofd, de investering in Pro Parents past bij deze ambitie”, stelt Thomas Hensel, senior investment manager bij Oost NL.