Oost NL

Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 bekend!

Uit een totaal van 42 inzendingen is door de jury de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 samengesteld. Deze 20 innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs. De beide winnaars worden tijdens een live-uitzending op 9 februari bekendgemaakt.

1643212394107.jpg

Dit zijn de 20 innovaties van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20:

Aebi Schmidt Nederland B.V., Binthout, BY MÖLLE, Conecto Non Effundo B.V., Circulairstaal B.V., DuSpot, Datacadabra, Dijkstra Plastics, Dura Vermeer Bouw Hengelo, Heijmans Services, Koninklijk Auping B.V., Koopmans Bouwgroep B.V., Novito, Obimex, ReCycleWell, Schagen Infra B.V., Shelduck.co, Stichting Future Farm, Stichting Betekeniseconomie in Twente, WEBO kozijnen en HBS elementen B.V.

Bekendmaking jury- en publieksprijs

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie zal Martine Witteveen vanuit de Gasfabriek in Deventer de uitzending presenteren. De Top 5-genomindeerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Tijdens de uitzending stemmen kijkers voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20.

Aanmelden om de uitzending op 9 februari 16:00 uur online bij te wonen kan via https://overijsselsecirculaireinnovatietop20.nl/. Ook is hier meer informatie te vinden over alle inzendingen van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20.

Jury

De jury van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter Klaas Feenstra, werkzaam als directeur coöperatieve Rabobank Vaart en Vechtstreek. Aan zijn zijde staan Mireille Kinket, directeur IQBlvd,  Maurice Beijk, rentmeester 2050 bij ReintenInfra, Fleur Willemse, student Industrial Design Engineering en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel en onder andere verantwoordelijk voor economie en innovatie.

Over de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van VNO-NCW Midden, provincie Overijssel, KIEMT, Circles, Twente Board, Clean Tech Regio, Economic Board Regio Zwolle en Rabobank. In samenwerking met Cirkelstad, Oost nl, Kennispoort regio Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel, Hogeschool Windesheim, Saxion Hogescholen en DORZ . Het doel is te laten zien wat Regio Overijssel te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2022

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (dit jaar deels digitaal en deels fysiek) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Zie voor meer informatie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/