Oost NL

Orthros zoekt oplossing voor artrose op de Green East in Raalte

​Ostheoarthritis (OA) is een veel voorkomende ziekte veroorzaakt door veroudering, overgewicht, sportblessures en erfelijkheid. Het is een vorm van artrose, waarbij het kraakbeen in een gewricht slijt. In Nederland gaat het om meer dan 1.000.000 patiënten. Naast mensen lijden ook gezelschapsdieren aan Osteoarthritis: ongeveer 300.000 honden in Nederland.

orthros medical

Lang werd gedacht dat deze ziekte niet te genezen was, maar daar denkt Orthros Medical, met goede experimentele data anders over.

De focus van Orthos Medical ligt de komende jaren op het stoppen van de ontwikkeling van OA en vermindering van de pijnklachten. Daarnaast werkt Orthos Medical aan een tweede generatie producten die herstel van het beschadigde kraakbeen in het kniegewicht kunnen herstellen. Ook de tweede generatie is gebaseerd op "lama antilichamen" (*).

Orthros voert dit werk uit in hun faciliteit op de Green East in Raalte

Oost NL bracht Orthos Medical en Green East met elkaar in contact en begeleidde bij de vestiging. Ook helpt Oost NL bij de subsidie-aanvraag en onderzoekt of de business unit Capital wellicht in Orthros gaat investeren.

Als het aan Orthos Medical ligt betekent dit genezing van van de ziekte Ostheoarthritis.

(*) Orthros Medical is het resultaat van inspanningen van wetenschappers uit verschillende disciplines met name de Universiteiten Twente en Utrecht en het bedrijf QVQ. Zij hebben ontdekt dat lama's antilichamen maken die heel specifiek factoren herkennen die OA veroorzaken en deze factoren het ziekteverloop vertragen en de pijn verminderen.