Oost NL

Oost NL bemiddelt bij levering COVID-19-tests aan Nederland

Om grip te krijgen op de corona-crisis is het opschroeven van de testcapaciteit van groot belang. Het Chinese medicijnbedrijf 3DMed heeft zogeheten PCR-kits ontwikkeld en in China op de markt gebracht, om aan te kunnen tonen of iemand besmet is met COVID-19. Dankzij bemiddeling van Oost NL en transporteur iSHIP heeft 3DMed snel contact kunnen leggen met de Nederlandse overheid. Een eerste batch van deze testen komt naar verwachting volgende week aan. 

3dmed

Beschikbaarheid van testen van 3DMed zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij het oplossen van de schaarste aan testen in Nederland. 3DMed levert reeds aan wereldwijde en nationale organisaties, gezondheidsautoriteiten en regeringen om het testen te bevorderen en de diagnose te versnellen. 

Oost NL kon 3DMed ondersteunen bij het leggen van de juiste contacten bij de rijksoverheid, waardoor de Chinese onderneming snel kon schakelen en uiteindelijk de tests naar Nederland kon verzenden. Bij Oost NL zijn wij er trots op dat we onze internationale netwerken over de hele wereld kunnen inzetten om dit soort waardevolle initiatieven te ontwikkelen.