Oost NL

Oost-Nederland goed vertegenwoordigd in MT500

MT.nl publiceert sinds 2001 jaarlijks de MT500. De grote bedrijven van ons land worden in de MT500 vergeleken op reputatie. Drie beoordelingscriteria staan centraal: klantgerichtheid, productleiderschap en kwaliteit van de uitvoering. In de nieuwste MT500 (september 2018) staan verschillende Oost-Nederlandse bedrijven op eervolle plekken in de rangorde. 
4_logo MTnl

​Een paar voorbeelden: Hert Gelderse Remeha staat in de ‘overall’ top 25 van de MT500. Remeha ontwikkelt en produceert innovatieve verwarmingsketels. In 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een onderneming met 500 werknemers. Het bedrijf heeft het grootste CV laboratorium van Nederland. Het hoofdkantoor van Remeha is gevestigd in Apeldoorn.

In de categorie ‘excellente uitvoering’ komen we het Overijsselse Wavin tegen in de top 25. Wavin is wereldmarktleider in kunststof leidingsystemen. Het bedrijf heeft meer dan 30 productielocaties in 25 verschillende landen. Bij Wavin werken wereldwijd 5.500 mensen. Hoofdkantoor van Wavin is gevestigd in Zwolle.

Familiebedrijven

In de top 5 van de categorie ‘familiebedrijven’ staat het Twentse Van Merksteijn. Het bedrijf is wereldwijd één van de grootste producenten van stalen wapeningsproducten en hekwerkpanelen. Er werken ongeveer 550 mensen. Het familiebedrijf is al meer dan 70 jaar actief als toeleverancier in de bouw. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almelo.
 
Het Veluwse De Heus staat ook hoog in de categorie ‘familiebedrijven’. De Heus is sinds 1911 uitgegroeid van een regionaal mengvoederbedrijf naar een top 15 notering van grootste diervoederleveranciers in de wereld. In Nederland heeft De Heus ruim 600 werknemers. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in 70 landen, waaronder Rusland, Brazilië, Zuid Afrika, India, etc. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede.
 
Voor meer Oost-Nederlandse bedrijven die er volgens de beoordeling van MT500 in ons land tussenuit springen, zie https://www.mt.nl/reputatie