Oost NL

NutriLeads kan haar eerste innovatieve gezondheidsingrediënt lanceren

​NutriLeads uit Wageningen ontvangt financiering om haar eerste innovatieve gezondheidsingrediënt, Xtramune™, te lanceren en haar portfolio van ingrediënten verder te ontwikkelen. Investeerders zijn ICOS Capital, Goeie Grutten en bestaande aandeelhouders waaronder Topfonds Gelderland. Oost NL is fondsmanager van Topfonds Gelderland.

JVF42622 oost nl Nutrileads

NutriLeads, opgericht in 2012, ontwikkelt innovatieve, natuurlijke voedingsingrediënten met klinisch bewezen gezondheidsvoordelen. De ingrediënten die het bedrijf ontwikkelt, kunnen worden toegevoegd aan voedingsmiddelen. Het gepatenteerde hoofdingrediënt, Xtramune™, is een van wortelen afgeleide vezel die het immuunsysteem versterkt en de weerstand tegen infecties van de luchtwegen ondersteunt.

Deze zogeheten serie B-financieringsronde markeert een nieuwe fase voor het bedrijf dat Xtramune™ in 2021 op de markt brengt. Daarnaast zullen twee andere ingrediënten uit het portfolio, gericht op de gezondheid van de darmen en de metabolische gezondheid, verder worden ontwikkeld en onderzocht op hun werkzaamheid.

Ruud Albers, CEO van NutriLeads vertelt: "We zijn enthousiast over deze succesvolle financieringsronde. Zo kunnen we onze ambitie realiseren om mensen te helpen hun gezondheid te versterken met voeding. Het is geweldig om te zien dat al onze investeerders zich inzetten voor dit gezamenlijke doel."

In 2015 investeerde Topfonds Gelderland, vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland, voor het eerst in NutriLeads om klinische studies uit te voeren en het productieproces op te schalen. Oost NL is fondsmanager van Topfonds Gelderland.

Lees en bekijk hier het interview met Ruud Albers: https://oostnl.nl/nl/showcase/nutrileads