Header fallback 1

Nederlandse Tech-reus Sioux Technologies vestigt zich in Apeldoorn

Sioux Technologies heeft sinds juni dit jaar een nieuwe vestiging in Apeldoorn. Vanuit deze vestiging wil Sioux samen met haar klanten waarde toevoegen en bouwen aan innovatieve oplossingen die een bijdrage leveren aan een maatschappij die slimmer, veiliger, gezonder, plezieriger en duurzamer is. Ook wil Sioux technisch personeel uit Oost-Nederland aan zich verbinden. Het van origine Eindhovense techbedrijf vestigt zich op het Fizzionpark in Apeldoorn. Oost NL ondersteunt het bedrijf bij de landing in de regio en het leggen van waardevolle contacten.

Sioux

Beeld: Sioux Technologies

Sioux heeft de ambitie de komende vijf jaar in West- en Oost-Nederland te groeien van vijftig naar meer dan honderd medewerkers. De toevoeging van een vestiging in Apeldoorn, naast die in Delft en Mijdrecht, is hierin een logische volgende stap. Apeldoorn is voor het techbedrijf de perfecte uitvalsbasis om de omgeving Zwolle, Enschede, Arnhem en Utrecht beter te bedienen. Sioux begint klein in Apeldoorn en verwacht de komende 5 jaar te groeien naar 30 mensen. De Apeldoornse locatie gaat zich vooral richten op de high tech machine- en apparatenbouw.

Marcel Dubois, vestigingsdirecteur Sioux in Oost-Nederland: “We zien in deze regio veel mogelijkheden om met interessante technologiebedrijven samen te werken. Dat kunnen zowel geavanceerde machine- en apparatenbouwers zijn die behoefte hebben aan een sterke partij om hen te ondersteunen op het gebied van software- of systeemontwikkeling, als bedrijven die juist uitdagingen hebben van een complex wiskundig karakter.”

Oost NL ondersteunde het bedrijf met haar zoektocht naar een nieuwe locatie. Rik Luimes, projectmanager Health bij Oost NL: “Sioux Technologies is een waardevolle toevoeging voor de regio een echte tech-reus met veel cross-overs naar andere sectoren. Sioux Technologies investeert en werkt bijvoorbeeld ook veel samen met medtech startups. We blijven ze ondersteunen en verbinden met partijen in de regio.”

Hightech talent

Met de nieuwe vestiging wil Sioux ook optimaal gebruik te kunnen maken van technisch talent in Oost-Nederland. Dubois: “Onze aanwezigheid in Apeldoorn is belangrijk in de war for high-tech talent. Er zit veel technisch hoogopgeleid personeel in deze regio Oost-Nederland Voor de vestiging Apeldoorn zijn we met name op zoek naar technische software engineers die houden van plezier en uitdaging. De vacatures kan je vinden op de website van Sioux.”

Sioux heeft in Nederland naast Apeldoorn ook vestigingen in Delft, Mijdrecht, Nuenen en meerdere bedrijven op de Sioux Campus in Eindhoven, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is. Het bedrijf bedient internationale hightechopdrachtgevers als ASML, Philips, Thermo Fisher, Canon, de Duitse multinationals Zeiss en Bosch en truckfabrikant DAF.