Oost NL

Lead Pharma sluit samenwerkings- en licentieovereenkomst met Roche voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe

Portefeuillebedrijf van Oost NL Lead Pharma sluit een mooie deal met pharma-bedrijf Roche. Lead Pharma, een farmaceutische onderneming die innovatieve geneesmiddelen ontwerpt en ontwikkelt voor de behandeling van auto-immuunziekten en kanker, maakt vandaag bekend dat het een samenwerkings- en licentieovereenkomst heeft gesloten met Roche voor de ontwikkeling van een nieuwe klasse van kandidaat-medicijnen voor de behandeling van een breed scala aan immunologische aandoeningen.

Health

Lead Pharma en Roche werken samen aan een nieuwe klasse van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme. De samenwerking moet leiden tot een kandidaat-medicijn, waarna Roche verantwoordelijk zal zijn voor de verdere (klinische) ontwikkeling en wereldwijde commercialisering.

Conform de overeenkomst ontvangt Lead Pharma na tekenen een betaling van € 10 miljoen en komt het in aanmerking voor onderzoeks-financiering. Lead Pharma kan in de toekomst verdere betalingen ontvangen die gekoppeld zijn aan het behalen van een aantal specifieke onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten.

Het totale bedrag kan oplopen tot € 260 miljoen, plus royalty's op de wereldwijde verkoop van de te ontwikkelen medicijnen.  “Onze ambitie is om levensveranderende behandelingen voor patiënten te ontwikkelen. We zijn zeer verheugd over de samenwerking met Roche om dit doel gezamenlijk te kunnen realiseren ”, zegt Frans van den Berg, Chief Executive Officer van Lead Pharma. "Samenwerking met farmaceutische partijen vormt een van de pijlers van onze strategie, en deze samenwerking onderstreept de toegevoegde waarde van Lead Pharma’s innovatiekracht."