Header fallback 1

LabWare breidt uit naar Nederland

Het Amerikaanse bedrijf LabWare breidt uit naar Wageningen. Als toonaangevend bedrijf in de automatisering van laboratoria en databeheer, verzorgt LabWare geavanceerde oplossingen voor wetenschappelijk onderzoek en analyse. LabWare start met een team van 6 personen in Wageningen en is van plan het personeelsbestand in de komende 3 jaar te verdubbelen. Oost NL begeleidde LabWare samen met de Wageningen University & Research (WUR), Kadans en Agro Business Park Garden Offices bij hun vestiging in de regio.  

LabWare 2.png

LabWare zag verschillende voordelen van de keuze voor Wageningen als nieuwe uitvalsbasis: "Toen we onze nieuwe Europese uitbreiding overwogen, hebben we verschillende locaties zorgvuldig geëvalueerd en Wageningen sprong eruit als de ideale keuze voor ons. De reputatie van de regio als centrum voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie, in combinatie met het sterke netwerk van onderzoeksinstituten en potentiële industriële partners, maakte het een aantrekkelijke bestemming voor ons bedrijf," aldus Frank Hendriks, Territory Manager Benelux bij LabWare. LabWare heeft wereldwijd meer dan 30 vestigingen. De vestiging in Wageningen richt zich vooral op de Benelux (België, Nederland en Luxemburg). 

LabWare heeft zijn kantoor geopend op het Agro Business Park Garden Offices, waar verschillende innovatieve Health bedrijven zijn gevestigd. Angelique van Helvoort, adviseur Food & Health bij Oost NL, is enthousiast over de komst van LabWare: "Wij zijn verheugd Labware in onze regio te mogen verwelkomen. Hun geavanceerde oplossingen in gezondheidsonderzoek sluiten perfect aan bij onze regionale focus op het stimuleren van innovatie en duurzame oplossingen voor wereldwijde uitdagingen." 

Frank Hendriks voegt toe: "De hulp van Oost NL en hun partners om ons in contact te brengen met relevante partners en ondersteuning te bieden tijdens het vestigingsproces heeft onze beslissing om ons in Wageningen te vestigen gesterkt." 

Oost NL, WUR, Kadans en Agro Business Park Garden Offices werkten samen om LabWare te ondersteunen bij hun vestiging. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Labware toegang heeft tot de nodige middelen, netwerken en infrastructuur om een zachte landing te maken op hun nieuwe locatie.