Oost NL

Kabinet zoekt Nationale Iconen: Aanmelden tot 1 maart

De ontwikkeling van de kunstnier. De uitvinding van bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. 
Nationale iconen

​Het kabinet gaat voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te ​blijven.​​​​

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de competitie.

Solyntha

​Het is voor de derde keer dat de Rijksoverheid nationale iconen aanwijst. In 2014 werd Solyntha, een bedrijf waar Oost NL in investeerde, bekroond als nationaal icoon​.

Aanmelden ​

Kent u bedrijven met een baanbrekende innovatie? Dan kan die innovatie meedingen naar de titel Nationaal Icoon. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart (24.00 uur). Lees hier ​meer over u een innovatie kunt aanmelden. De jury die de Nationale Iconen aan het kabinet voordraagt, staat net als bij de vorige editie onder leiding van voorzitter Hans Wijers. De jury maakt haar voordracht aan het kabinet in september 2019 bekend.