Oost NL

Jumping Zwolle: Food- en Logistiekondernemers aan de slag met innovatie

Tijdens het paardentopsportevenement Jumping Zwolle, vond een bijeenkomst plaats voor innovaties in de Agri-Food en Logistiek. Er waren 70 deelnemers aanwezig; zes ondernemers brachten bij een workshop hun innovatievraagstuk in om gezamenlijk mee aan de slag te gaan. Oost NL organiseerde het evenement in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle, Novel-T, Innofood, VKON, Libéma en Provincie Overijssel. 

jumping
De bijeenkomst begon met twee presentaties over innovatieve concepten in de agro-food logistiek. Frans Hamstra van Smart Mobility Noord-Nederland presenteerde innovaties rondom reishubs en zelfrijdende voertuigen. De tweede presentatie was van Wim Spit van de organisatie RIWO, die de voerrobot Sieplo presenteerde.
 

Verdienmodellen 

Tijdens de tweede helft van de bijeenkomst stond de ondernemer centraal. Zes agro-food ondernemers lieten hun ingebrachte vraagstukken rondom logistieke innovaties behandelen in een World Café workshop. De vraagstukken varieerde van het optimaliseren van de last-mile logistiek tot nieuwe verdienmodellen voor een mobiele slachterij. De resultaten waren erg positief en de ondernemers zijn tot waardevolle nieuwe inzichten gekomen.

Ter afsluiting werd er een bezoek gebracht aan het Jumping Zwolle paardensportevenement waar ook de borrel plaatsvond.