Oost NL

Investering voor family fun in Apeldoorn: Elektrokarts en innovatief vermaak

Oost NL verstrekt een lening vanuit het Fonds Gelderse Vrijetijdseconomie, onderdeel van Topfonds Gelderland aan ZERO55: het Family Entertainment Center van Accres in Apeldoorn. Het nieuw te realiseren entertainment centrum biedt een diversiteit aan spellen en activiteiten, die zowel in groeps-, gezins- als zakelijk verband gespeeld kunnen worden.

ZERO55

Accres zet met ZERO55 in op de toeristische markt. Door het aanbieden van zowel binnen- als buitenactiviteiten is het entertainment centrum een goede aanvulling op de voorzieningen die al in de regio aanwezig zijn.

De eerste paal van het ZERO55 is op 8 oktober 2018 de grond in gegaan. In het centrum komen onder andere een elektrokart indoor- en outdoor kartbaan, een lasertagruimte, twee interactieve escaperooms, Virtual Reality Arena en -Racing en Glow bowling banen. De activiteiten richten zich op gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, studenten, groepen, bedrijfsuitjes en toeristen / dagrecreanten.

Arbeidsplaatsen in de vrijetijdssector 

Voor het fonds Gelderse Vrijetijdseconomie is het een financiering die bijdraagt aan het creëren van 35 nieuwe arbeidsplaatsen in de vrijetijdssector. Het is een vernieuwend concept dat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van Apeldoorn als toeristische trekpleister en gezinsstad. 

Duurzaamheid is ook belangrijk in het totale concept. Dat blijkt uit de zonnepanelen die op het dak worden geplaatst die onder andere de stroom leveren voor de elektrokarts. Oost NL investeert samen met ABN AMRO en Accres Apeldoorn BV zelf. Met de investering kan de aankoop van de grond en de bouw en inrichting van het activiteitencentrum gefinancierd worden.

De opening van ZERO55 staat gepland medio 2019, voor het zomerseizoen begint.