Header fallback 1

Innovatief platform Fring brengt bedrijven en freelancers op een slimme manier samen

De arbeidsmarkt staat onder druk. Niet alleen is er veel vraag naar vaste krachten, ook de roep om flexibele medewerkers klinkt steeds luider. Het Gelderse bedrijf Fring ontwikkelt een slim platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. Bedrijven zien via een planningsdashboard op elk moment welke freelancers beschikbaar is en huren iemand in zonder extra commissiekosten. Freelancers zoeken via een app eenvoudig naar een nieuwe opdracht. Met de financiering vanuit MKB Kredietfaciliteit Gelderland (MKG) kan Fring de mobiele app en webapplicatie verder ontwikkelen en het team uitbreiden met specialisten op het gebied van marketing en sales.  

Fring

Uit onderzoek (PDF) van Freelance.nl blijft dat ruim 52 procent van de opdrachtgevers groei verwacht van het aantal opdrachten. Ook geven opdrachtgevers (40 procent) aan dat het moeilijk of zelfs zeer moeilijk (11 procent) is om geschikte freelancers te vinden. Het inzetten van externe bureaus brengt vaak substantiële kosten met zich mee. Ook voor freelancers veroorzaakt dit onzekerheid. Als een opdracht afloopt, moet er snel worden geschakeld om een nieuwe opdracht binnen te halen.

“We zien over de afgelopen jaren een toename van het aantal freelancers en de verwachting is dat deze trend de komende jaren zal doorzetten. Toch lukt het werkgevers niet altijd om op een consistente en effectieve manier freelancers aan te trekken. Dit komt doordat het vaak ad-hoc gebeurt en er geen of onvoldoende kennis is over welke freelancers er beschikbaar zijn of komen. Fring lost deze problemen op met een planning dashboard voor bedrijven en een bijbehorende app voor freelancers,” zegt Gijs Luesken, investment manager Tech bij Oost NL.

War on talent  
De ‘war on talent’, waarbij bedrijven figuurlijk de strijd aangaan voor de beste arbeidskrachten, breidt zich uit naar flexibel talent. “Vooruitstrevende bedrijven werken voor hun innovatieve projecten met een grote flexibele schil. Hierdoor hoeven ze niet te wachten met het opstarten van projecten tot die ene kandidaat voor de vaste functie is gevonden. Ze zijn hierdoor wendbaarder, efficiënter én sneller dan hun concurrenten,” zegt Edwin van de Bospoort, CEO en mede-oprichter van Fring.

Groeipijlers
Met de financiering vanuit zet Fring in op drie belangrijke groeipijlers: de doorontwikkeling van de kernfuncties van het platform, het onboarden van nieuwe organisaties en freelancers en internationalisering. “Het doel is om binnen een jaar een stevige speler in Nederland te zijn. De eerste pilots in het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland worden nu in gang gezet om de schaalbaarheid van het platform te testen,” stelt Stijn Van Aert, CCO en mede-oprichter Fring. “De ervaring die Oost NL meebrengt als het gaat om netwerk, investeringskennis en internationalisering waren exact de onderdelen waar Fring naar op zoek was.”

“Als Oost NL hebben we samen met de ondernemers hun businesscase aangescherpt en investor ready kunnen maken,” vertelt Koen van den Berg, programma manager Business Angels Netwerk Oost-Nederland bij Oost NL.  Oost NL investeert vanuit MKG, onderdeel van Topfonds Gelderland, een investeringsfonds van de provincie Gelderland dat door Oost NL wordt beheerd.  Naast Oost NL vond Fring investeerders bij succesvolle ondernemers die de branche en de problematiek rondom freelancers goed kennen. Onder meer Marc-Paul Brandt, Tumble Groep en Freshheads Ventures investeren in de startup.