Oost NL

Hygear is klaar voor groei, nieuwe lening op de NPEX effectenbeurs

Gasproducent HYGEAR geeft een innovatieve obligatielening uit via de NPEX effectenbeurs. Beleggers die inschrijven op de 8 % obligatielening krijgen per certificaat 50 warrants op aandelen waarbij kan worden meegeprofiteerd van de verdere groei van HYGEAR.

hygear2

​HYGEAR is innovator op het gebied van compacte productie-installaties voor industriële gassen zoals waterstof. In totaal beoogt HyGear, de merknaam van het in Arnhem gevestigde Green Vision Holding B.V., € 5 miljoen op te halen via NPEX (www.NPEX.nl).
De obligaties van € 1000,- per stuk hebben een looptijd van zes jaar. Beleggers kunnen vanaf 18 juni 2019 inschrijven op de HyGear-obligaties. De intekening sluit zodra de obligatie is voltekend. De warrants hebben een uitoefenprijs van €19,50- en expireren na 2,5 jaar. In de tussentijd zijn de warrants verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs. Dit maakt het potentiële rendement van de investering aanmerkelijk hoger dan de uitgiftekoers.

Het is inmiddels de vierde keer dat HyGear via het platform van NPEX  geld ophaalt om door te groeien. Het bedrijf staat in de markt bekend voor de ontwikkeling van compacte installaties voor de productie en terugwinning van industriële gassen, waaronder waterstof, gebruikt het extra werkkapitaal om de ingezette strategie verder te versnellen.

De strategie om in plaats van de eenmalige verkoop van installaties zogenaamde GaaS-oplossingen (Gas as a Service) te bieden, werpt haar vruchten af. Het aantal servicecontracten overstijgt de prognoses, waardoor eerder dan voorzien behoefte is aan nieuw werkkapitaal. 

​Waterstof

Daar komt bij dat de vraag naar compacte waterstofinstallaties ook in een versnellende fase zit. Waar HyGear zich richtte op industriële oplossingen, is er nu ook steeds meer vraag naar installaties voor waterstof die emissieloos rijden mogelijk maken.

HyGear-CEO Marinus van Driel: ,,Op dit moment vallen alle puzzelstukjes in elkaar. De afgelopen jaren hebben we ons klaar gemaakt voor deze groei, en nu zien we de vraag naar onze producten op alle fronten tegelijk aantrekken. We staan op een kruispunt. Houden we in, of versnellen we. We kiezen ervoor te versnellen. En dat maakt dat onze financieringsbehoefte toeneemt.”​