Oost NL

Hudson River Biotechnology trekt 5 miljoen aan van investeerders

Agrarische biotechnologie scale-up Hudson River Biotechnology (HRB) uit Wageningen heeft recent haar Series A-investeringsronde van €5 miljoen voltooid. De investering stond onder leiding van de Bridford Group.

Hudson River Biotechnology (HRB) heeft een technologie ontwikkeld om de prestaties van landbouwgewassen te verbeteren met behulp van zogeheten CRISPR gene-editing. Door deze technologieën aan haar partners te leveren, draagt HRB bij aan het verhogen van opbrengsten met minder input, waardoor uiteindelijk de impact op het milieu van landbouw wordt verminderd.

kiemplantje 1

“In het licht van een veranderend klimaat, de noodzaak om duurzaamheidsdoelen te halen en een groeiende bevolking, worden de huidige landbouwpraktijken onhoudbaar. Alleen nieuwe technologische benaderingen zullen de landbouw omvormen tot een duurzame en efficiënte activiteit” merkt CEO Rudi Ariaans op. “Dat is precies waar we als wereldwijde technologieleider in de industrie aan werken. In de afgelopen jaren hebben we enthousiaste reacties gezien van onze klanten dankzij onze unieke aanpak waarin we een combinatie maken van baanbrekende technologieën uit de farmaceutische sector in onze gepatenteerde en bewezen CRISPR-workflow, inclusief de inzet van nano-partikels als innovatief afleversysteem.”

Ferdinand Los, CSO bij Hudson River Biotechnology: "We geloven sterk in ons vermogen om te blijven innoveren en voorop te lopen in technologische ontwikkelingen. Deze financiering is een nieuwe bouwsteen waarmee we de genbewerkingstechnologie verder kunnen opschalen. Bovendien zal HRB het personeelsbestand de komende 12 maanden uitbreiden van 25 naar 40 en vergroot het de laboratoriumruimte tot zo'n 1000 vierkante meter.”

Oost NL ondersteunde HRB onder meer bij deelname aan een regionaal R&D consortium rond de optimalisatie van teelt van specerijen en met een voucher in het programma De Groeiversneller. Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland bedrijven die willen groeien. Oost NL voert het programma uit.