Oost NL

Hoe bereid je medewerkers voor op een toekomst met technologie?

Beroepen veranderen in hoog tempo door de opkomst van nieuwe technologieën als Artificiële Intelligentie (AI) en blockchain. In vrijwel alle functies zijn steeds meer digitale vaardigheden nodig. Als medewerkers niet de (digitale) competenties hebben die voor de toekomst nodig zijn, is dat voor werkgevers een groot knelpunt. Innoveren kan alleen met medewerkers die in staat zijn om met nieuwe technologische toepassingen te werken. Met het binnenhalen van de juiste ICT-specialisten, in de krappe arbeidsmarkt al een uitdaging op zich, ben je er nog niet. Om echt de digitale slag te maken, moeten alle medewerkers mee, want technologie heeft impact op de hele organisatie.

HR& Technologie

Een nieuwe manier van werken vraagt om het anders inrichten van je organisatie, maar ook om ondernemerschap en andere businessmodellen. De enige manier om te zorgen dat medewerkers, en dus organisaties, toekomstbestendig zijn is continu bezig zijn met de ontwikkeling van de mensen en de organisatie. Een cultuur van ‘een Leven Lang Ontwikkelen’ moet normaal worden. Dat vraagt veranderbereidheid en inzet van medewerkers, maar dat niet alleen. Voor de werkgever of HR-professional is er een belangrijke rol in het identificeren van kansen, knelpunten en het stimuleren van scholing.

In de white paper schetsen we wat de impact van technologie op werk is en geven we een aantal praktische voorbeelden van hoe zowel grote als kleine organisaties daarmee om kunnen gaan. We wijzen u de weg naar scholingsopties en subsidies die beschikbaar zijn om scholing te financieren. Zo hopen we de werkgever of HR-professional te helpen om medewerkers en de organisatie voor te bereiden op een toekomst met steeds meer technologie.

White paper

Bron: Human Capital Agenda (HCA) ICT

De Human Capital Agenda (HCA) ICT is het actieplan om aan de groeiende vraag naar ICT-professionals te voldoen en werk te maken van de noodzaak voor een ‘leven lang ontwikkelen’ die door digitalisering ontstaat.