Oost NL

Handelsmissie Digital Health naar het VK

Zondag vertrok een delegatie Nederlandse en Belgische ondernemers naar het Verenigd Koninkrijk, met als doel hun innovatieve producten te introduceren bij potentiële Britse partners, zoals de National Health Service. Oost NL organiseert de handelsmissie samen met InnovationQuarter en het West-Vlaamse POM.

WhatsApp Image 2018-03-11 at 17.20.23

Digital Health

Ruim twintig bedrijven en kennisinstellingen gingen mee naar het VK, ze hebben gemeen dat ze digitalisering inzetten in de gezondheidszorg. De ontwikkeling van innovatieve IT-toepassingen betekenen uiteindelijk vaak veel voor de patiënt. Vanuit Oost-Nederland gingen verschillende bedrijven mee, zoals het Gelderse Orikami dat MS patiënten met een app inzicht geeft in hun ziekte: Door het verzamelen en interpreteren van data kunnen krijgen MS-patiënten advies op maat. Of Digest INN dat met een game mensen ondersteunt bij gewichtsverlies.

Handelsmissie

Handelsmissies zoals deze zijn voor bedrijven een kans om nieuwe klanten en afzetmarkten te vinden. Oost NL ondersteunt bedrijven bij hun exportambities onder meer door het organiseren van handelsmissies.

Deze handelsmissie geeft ondernemers inzicht in het Schotse en Engelse gezondheidszorgsysteem en de digitale gezondheidsmarkt. Zo krijgen de bedrijven die megaan een kans om hun product te pitchen wordt een groot digital-health-event bezicht waar de Nederlandse bedrijven een stand hebben.

Samenwerking

Oost NL organiseert de missie naar Engeland en Schotland in samenwerking met IQ, de ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland en de POM, een Vlaamse ontwikkelingsmaatschappij.