Oost NL

Grote delegatie naar VS en Canada voor revalidatiemissie

Met een delegatie van veertig personen vertrok Oost NL gisteren naar de Verenigde Staten en Canada voor een handelsmissie op het gebied van revalidatie. Deelnemers aan de reis zijn allen op hun eigen manier betrokken bij revalidatie: het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten.

Revalidatiemissie Sint Maartenskliniek

Vijftien Nederlandse bedrijven hopen onder meer waardevolle contacten op te doen bij de grootste beurs te wereld op het gebied van revalidatie: de ACRM in Atlanta.

Vanuit Oost-Nederland gaan er verschillende bedrijven mee. Assistive Innovations uit Didam (Gelderland) maakt bijvoorbeeld armondersteuningen voor mensen met verminderde spierfunctie. Ze compenseren het gewicht van de arm, zodat het bewegen van de arm minder inspanning kost.

Ook Indesuit Enchede hoopt te profiteren van de kansen die de handelsmissie biedt. Het bedrijf maakt, onder meer, elektrische aandrijving voor rolstoelen, zodat voortbewegen minder kracht kost.

Veel van de bedrijven die in de revalidatiesector actief zijn proberen dus met technologische innovatie patiënten autonomie terug te geven.

Tijdens de reis zijn er voldoende mogelijkheden om in contact te komen met bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen en te leren van elkaar. Zo wordt er een bezoek gebracht aan het Shirley Ryan Ability lab in Chicago.

Oost NL organiseert de revalidatiereis samen met de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen (gespecialiseerd in revalidatie) en verschillende partners uit het GO4Export-progamma.

Op de foto Ruben de Sain die zijn exoskelet met crowdfunding kon financieren . Namens de Sint Maartenskliniek gaat ook hij mee naar Canada en de VS.