Header fallback 1

Groeiontbijt De Groeiversneller over Human Capital

Tijdens het groeiontbijt van De Groeiversneller afgelopen maandag was er volop aandacht voor Human Capital vraagstukken. Het ontbijt werd door de provincie Gelderland georganiseerd in samenwerking met de Cleantech Regio en Oost NL. 

@Provincie-ontbijt groeiversneller-26

Gedeputeerde Michiel Scheffer was aanwezig bij het ontbijt. 'We zien dat snel groeiende bedrijven te maken krijgen met vraagstukken op Human Capital gebied. Zeker in deze tijd waarbij talent schaars is. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de toenemende digitalisering en robotisering en hoe zorg je ervoor dat je tijdig passend personeel binnenhaalt? De Groeiversneller helpt ondernemers het talent in het bedrijven beter te benutten.

De Cleantech Regio ondersteunt diverse Human Capital projecten om bedrijven en de regio te ondersteunen. Er was onder andere aandacht voor inclusieve technologie. Harry de Boer van TNO nam de aanwezigen mee in de mogelijkheden die inclusieve technologie biedt voor mensen met een beperking. Een interessante ontwikkeling gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Maggy Feng van Wittenborg University of Applied Sciences deed een aanbod om internationale kenniswerkers vanuit Wittenborg als stagiar of medewerker in te zetten bij ondernemers. Bas Olde Hampsink van Saxion ging dieper in op de verschillende mogelijkheden voor de inzet van studenten in groeiende bedrijven. Om het voor bedrijven makkelijk te maken contact op te nemen met Saxion is het Saxion Business Point opgezet. 

De Groeiversneller

Linze Rijswijk, projectmanager Oost NL gaf een paar mooie voorbeelden van bedrijven die op het gebied van Human Capital door het programma De Groeiversneller worden ondersteund. De Groeiversneller ondersteunt bedrijven door de inzet van een voucher waarmee de bedrijven kennis en ondersteuning in kunnen kopen, bijvoorbeeld op het gebied van human capital. 

Kortom, een ontbijt dat voor ondernemers weer nieuwe inzichten heeft geboden die kunnen zorgen voor meer groei van hun bedrijf.