Oost NL

GO4EXPORT Webinarserie Food en Duitsland in Beeld: Uitpakken in Duitsland

Kennis van de Duitse markt is van belang bij de ontwikkeling en export van levensmiddelen naar Duitsland. Oost NL organiseert als partner van GO4EXPORT daarom een reeks webinars over Food in Duitland. 20 mei van 15.00 tot 16.40 staat het onderwerp verpakkingen centraal.

  Groente

  Verpakkingen spelen een belangrijke rol in de levensmiddelenhandel. Duitse retailers pakken hun producten steeds meer uit. Het moet lichter, minder en milieuvriendelijker. De handel speelt ook in op de wensen van de Duitse consumenten, die gevoeliger lijken voor aspecten als duurzaamheid en afval. Welke impact heeft corona op de trend naar minder verpakkingen? In dit webinar behandelen we aantal aspecten over verpakkingen in Duitsland.    

  Experts uit Nederland en Duitsland staan u live te woord en informeren u over trends en tradities in Duitsland. U kunt direct reageren en uw vragen stellen. Presentaties worden na afloop toegestuurd. De voertaal is Nederlands en Duits.

  Programma

  Als sprekers o.a:

  • Trends in Duitsland met blik op verpakking (NL), drs Jochem Wolthuis, Agrofoodmakelaar Duitsland namens Oost NL
  • Startups met nieuwe verpakkingsconcepten, Lee Greene, directeur Foodhub RW
  • Plantaardige basis voor nieuwe biokunststofStefan Barot, directeur, BIOTEC Biologische Naturverpackungen GmbH & Co. KG
  • Recycling van verpakkingen in Duitsland, Julia Varekamp, DNHK
  • en anderen

  Meer weten en aanmelden

  Meer weten en aanmelden? Dat kan via de website van GO4EXPORT.