Oost NL

Gelderse en Overijsselse maakbedrijven in de prijzen

​IMS uit Almelo, Inspiro uit Arnhem en Van Egmond Electro uit Doetinchen zijn winnaars van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2018 (DISCA'18). Dit is een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software, die voor de zeventiende keer in successie werden uitgereikt. Oost NL feliciteert de drie winnaars.

Disca18_alle-winnaars-702x336

De prijzen werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse uitverkiezing van de beste industriële toeleveranciers en uitbesteders van Nederland. De drie winnaars leveren allen een mooie bijdrage aan de Oost-Nederlandse (maak)industrie:

  • Machinebouwer IMS uit Almelo is winnaar geworden van de Best Industrial Customer Award 2018. IMS ontwikkelt en bouwt zeer gecompliceerde hoog volume productielijnen, onder andere voor het assembleren van kleine componenten voor in smartphones.
  • Inspiro uit Arnhem is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2018 van Nederland in de categorie Best Knowledge. Inspiro is een specialist op het gebied van elektronica met de daarbij behorende (embedded) software. Inspiro monteert standaard PCB's, maar ontwikkelt ook maatwerkoplossingen. Het bedrijf groeit gestaag en heeft nu 35 mensen in dienst.
  • Van Egmond Groep hoofdkantoor in Doetinchem is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2018 van Nederland in de categorie Best Logistics Supplier. Elektrogroothandel Van Egmond belevert al ruim tachtig jaar honderden bedrijven in de installatiebranche, industrie en machine- en panelenbouw. Met de tak industriële automatisering profileert Van Egmond zich in de software engineering en panelenbouw en de assemblage van energieverdeelsystemen. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van Sonépar en heeft vier vestigingen in Nederland.

Oost NL zet zich onder meer in om de Oost-Nederlandse (maak)industrie duurzaam te versterken. Daarbij draait het niet alleen om economische groei en nieuwe arbeidsplaatsen; met programma's en projecten (BOOST, smart industry, proeftuinen en open innovatiecentra), samenwerking door middel van innovatieprojecten (Digipro, Interreg, DigiPro, Gelderse Groeiversneller, OP-Oost) en financiële investering pakt Oost NL maatschappelijke uitdagingen aan. Ook handelsmissies en het aantrekken van nieuwe bedrijven dragen bij aan het versterken van de (maak)industrie, en het verder bouwen aan 'Smart and Sustainable industries' en het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.