Oost NL

Gelderse bedrijven in het zonnetje ter ere van de KVK Innovatie Top 100

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Huis der Provincie heeft gedeputeerde Helga Witjes de winnaar van de KVK Innovatie Top 100 in het zonnetje gezet. Het Gelderse bedrijf Grown.bio bemachtigde eerder dit jaar de eerste plek op de lijst, waar nog zeven andere Gelderse bedrijven op staan. Grown.bio maakt producten en verpakkingen met mycelium, een duurzaam alternatief voor piepschuim.

Feestelijke-viering-in-Provinciehuis-Gelderland.jpg

Bij de bijeenkomst, georganiseerd door de Kamer van Koophandel, RCT Gelderland, Provincie Gelderland en Oost NL, waren circa veertig innovatieve ondernemers aanwezig. Na een aantal korte pitches door verschillende bedrijven, gingen de ondernemers met elkaar en de gedeputeerde in gesprek. “Er zijn zoveel mooie innovaties in Gelderland”, vertelt Witjes, “maar we weten het te weinig van elkaar. Elkaar laten zien wat er allemaal al kan en elkaar inspireren is heel belangrijk.”

Voor Oost NL zaten er een veel bekende gezichten in de zaal. Zo hielp De Groeiversneller onder andere de winnaar Grown.bio aan een kennisvoucher voor advies en ondersteuning bij het ontwerpen en bouwen van prototypen voor biobased bermpaaltjes (met afbreekbare reflectoren). En een kennisvoucher van De Groeiversneller heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van zorgrobot Tessa, een product van Tinybots.

LivAssured, een detectiesysteem voor nachtelijke epilepsieaanvallen, ontving een investering vanuit Topfonds Gelderland en staat nu op plaats 14 van de top-100. Het Arnhemse bedrijf Gashouders, dat op plaats 99 staat, heeft financiering gekregen vanuit ION+, een innovatiefonds voor mkb’ers in Gelderland.

Inschrijven voor de KVK Innovatie Top 100 van 2022 kan tot en met 26 augustus via deze webpagina.