Oost NL

Fuji Oil Group kondigt de vestiging aan van hun Global Innovation Center Europe in Foodvalley

Japans bedrijf opent eerste R&D-centrum in Europa om open innovatie te bevorderen

Fuji Oil Holdings, met haar hoofdkantoor in Osaka (Japan), kondigt vandaag de oprichting aan van haar eerste Europese R&D-centrum in Wageningen. Dit is een verdere stap in de plannen van de Fuji Oil om zijn R&D-strategie te globaliseren en zijn innovatie-ecosysteem uit te breiden. Haruyasu Kida, CTO van Fuji Oil Group over de nieuwe stap van het bedrijf:  "Het nieuwe Global Innovation Center zal een sleutelrol spelen bij de verwezenlijking van deze strategie." Oost NL ondersteunde het bedrijf samen met de NFIA bij zijn vestiging. 

Liz Kamei

Fuji Oil's Global Innovation Center Europe (GICE) is officieel opgericht op 1 april 2021. Sindsdien zijn de voorbereidingen getroffen om in september 2021 haar kantoor te openen in het Plus Ultra II gebouw, een gebouw van Kadans Science Partner op de campus van Wageningen Universiteit in het hart van Foodvalley. Dr. Liz Kamei, nu nog Director of Open Innovation and External Partnerships bij Fuji Europe Africa B.V., gaat het nieuwe R&D-centrum aansturen.

Dr. Kamei zegt: "De Nederlandse Foodvalley-regio en Wageningen Universiteit lopen voorop bij technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame verwerking en plantaardige voeding, wat de belangrijkste focus van GICE zal zijn. Wij hebben de afgelopen drie jaar deel uitgemaakt van dit voedselgerelateerde ecosysteem en GICE stelt ons in staat onze activiteiten uit te breiden om win-wins te genereren voor de Fuji Oil Group en onze innovatiepartners. We verwachten dat GICE een voortrekkersrol zal spelen in het ontwikkelen van innovaties die leiden tot groei en nieuwe activiteiten voor de Fuji Oil Group."

Open innovatie

Het Global Innovation Center Europe zal een open innovatiebenadering van R&D hanteren. Dat betekent dat experts van het centrum zullen samenwerken met partners uit de academische wereld en het bedrijfsleven in consortia of één-op-één projecten om nieuwe technologieën te identificeren, evalueren en versneld in te zetten die aansluiten bij de ambities van de Groep om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen door het aanbieden van duurzame, voedzame en heerlijke plantaardige voedingsoplossingen, een term die in feite de hele business van de Fuji Oil Group omvat, inclusief de reeds lang gevestigde activiteiten op het gebied van plantaardige vetten en industriële chocolade.