Header fallback 1

Energiehub InnoFase: eerste stappen in de systeemverkenning

Onder begeleiding van de werkgroep Energiehub InnoFase (bestaande uit diverse bedrijven op InnoFase, Liander, Waterschap Rijn & IJssel, Oost NL, Kiemt, gemeente Duiven en RES Arnhem-Nijmegen) is Firan gestart met het identificeren van kansrijke koppelingen tussen toekomstige hernieuwbare energieprojecten en de gebruikers op het bedrijventerrein Innofase. Kiemt heeft hierbij de verbinding gelegd tussen de behoefte van de werkgroep Energiehub InnoFase en het passende aanbod van Firan vanuit hun expertise en drive naar realisatie van infrastructuur voor nieuwe energiesystemen.

Innofase

Volgens de ambities van de Regionale Energie Strategie (RES) Arnhem-Nijmegen is de planning om in de buurt van InnoFase grootschalige opwek van zonne-energie te realiseren in combinatie met een verschillend aantal windmolens. In deze energie systeemverkenning wordt daarbij niet alleen gekeken naar hoe deze duurzame opwek zo effectief mogelijk kan worden aangesloten, maar ook welke business cases er mogelijk zijn door lokaal slimme combinaties te maken. Energie conversies, opslag en afzet van diverse vormen van energie, zoals waterstof, biogas en warmte zijn hierbij interessant en worden in de verkenning  meegenomen. Na de zomer worden de eerste resultaten verwacht.

Bedrijventerrein InnoFase in Duiven is onlangs uitgeroepen tot het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland. De elf bedrijven die op InnoFase zitten, richten zich voornamelijk op het hergebruiken van grondstoffen en energie.