Oost NL

ElaadNL Testlab feestelijk geopend!

De eerste bewoner van het Connectr Innovatielab is een feit.

Vandaag opende Zijne Majesteit de Koning het nieuwe Testlab van ElaadNL in aanwezigheid van tientallen genodigden in het Connectr Innovatielab. De Koning plugde een elektrische vuilniswagen in, en startte daarmee officieel de eerste laadsessie in het nieuwe lab. Bij dit besloten ochtendprogramma waren naast Koning Willem-Alexander ook Staatssecretaris Vivianne Heijnen, Commissaris van de Koning John Berends, Burgemeester Ahmed Marcouch en gedeputeerde Helga Witjes aanwezig.

ElaadNL opening.JPG

Het middagprogramma was voor iedereen toegankelijk. Na een aantal plenaire presentaties over het Testlab, Smart Charging en het belang van PKI (Public Key Infrastructure) hadden bezoekers de mogelijkheid om zelf rond te kijken. Binnen en buiten stonden diverse opstellingen van voertuigen en laadinfrastructuur van verschillende partners van ElaadNL en Connectr. Naast de technische samenwerking wordt ook de samenwerking gezocht rondom het Human Capital vraagstuk, essentieel voor de energietransitie.

“ElaadNL zoekt graag de samenwerking op. Dit vinden we bij Connectr. Steeds meer bedrijven gaan zich hier vestigen. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wordt binnenkort onze buurman. We verheugen ons enorm op de samenwerking en synergie.” Onoph Caron, directeur ElaadNL.

Connectr feliciteert ElaadNL met de opening van het Testlab en kijkt er naar uit samen te werken en elkaars groei te versnellen.